Αττική

Με κομμένη καρωτίδα βρέθηκε ο νεκρός κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού

Χτυπήματα στα πλευρά είχε δεχθεί ο κρατούμενος που έχασε τη ζωή του την Πέμπτη στις φυλακές Κορυδαλλού σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων, Σπύρο Καρακίτσιος.

Ο κ. Καρακίτσιος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε ότι ο νεκρός κρατούμενος είχε κομμένη καρωτίδα σε μια φοβερή και άγριας έντασης συμπλοκή. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμπλοκή έγινε μεταξύ Αλβανών, Ελλήνων, Γεωργιανών και Αρμένιων κρατουμένων.

Ο έλληνας κρατούμενος βρισκόταν στις φυλακές εξαιτίας της εμπλοκής του σε υπόθεση εμπρησμού ενός πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αναφέρθηκε και στην κατάσταση των υπόλοιπων τραυματιών λέγοντας ότι ο ένας είναι σοβαρά, ενώ ο αρχιφύλακας έχει υποστεί κάταγμα στο χέρι.

Ο κ. Κατακίτσιος αναφέρθηκε ακόμα και στον νόμο Παρασκευόπουλου τονίζοντρας ότι ο σωφρονιστικοί υπάλληλοι είχαν προειδοποιήσει ότι δεν θα οφελούσε πουθενά η αποσυμφόρηση. Ανέφερε ακόμα ότι: «μέχρι πριν από δύο χρόνια έγινε μια τεράστια προσπάθεια για να φτιαχτεί η φυλακή αλλά είδαμε μια στροφή στην πολιτική ηγεσία όσον αφορά τη φυλακή που έχει τέτοια αποτελέσματα σαν τα χθεσινά».

«Όσο δεν έχουμε ένα στρατηγικό σχεδιασμό για το σωφρονιστικό σύστημα και απουσιάζει η πολιτική παρέμβαση στην κατεύθυνση της αξιοπρεπούς διαβίωσης κρατουμένων και εργαζομένων στις φυλακές οι ελληνικές φυλακές θα προσομοιάζουν στις φυλακές της Κολομβίας και της Βενεζουέλας» τόνισε ο κ. Καρακίτσιος κάνοντας τη δυσοίωνη πρόβλεψη ότι «είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα μιλήσουμε για το ίδιο θέμα ξανά σύντομα».

πηγή: https://www.in.gr

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *