Ελλάδα

Αδιέξοδο στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, σε νέο συλλαλητήριο καλεί του ΠΑΜΕ

Στον «αέρα» βρίσκεται για τρίτη ημέρα το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, με τόπο διεξαγωγής την Καλαμάτα, το οποίο θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει τις εργασίες του από χθες το πρωί, κάτι όμως που δεν συνέβη ποτέ. Το αδιέξοδο παραμένει, με τον «πόλεμο» να έχει ξεκινήσει από το βράδυ της Πέμπτης, όταν και μέλη του ΠΑΜΕ μπήκαν στον χώρο και ακύρωσαν στην ουσία την εκδήλωση «προς τιμήν των 100 χρόνων της Συνομοσπονδίας».

Επίθεση Παναγόπουλου σε ΠΑΜΕ

Επίθεση στο ΠΑΜΕ, την κυβέρνηση, αλλά και την Ελληνική Αστυνομία εξαπέλυσε απόψε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, με αφορμή το γεγονός ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη το συνέδριο της Συνομοσπονδίας. Στις δηλώσεις που έκανε προανήγγειλε ότι «όλοι οι σύνεδροι συνυπογράφουμε αυτό που είναι αναγκαίο, να πάρουμε δηλαδή κάθε μέτρο δημοκρατικό και νόμιμο με βάση το καταστατικό των συνδικάτων και να μπορέσουμε να πετύχουμε την εκλογή νόμιμης δημοκρατικής διοίκησης της ΓΣΕΕ».

Ειδικότερα ο Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε: «Είμαστε εδώ, η συντριπτική πλειοψηφία των εκλεγμένων αντιπροσώπων για το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με πρωτοφανείς βιαιότητες και τραμπουκισμούς δεν μας επιτρέπουν να ασκήσουμε τα νόμιμα και δημοκρατικά δικαιώματά μας. Ότι δεν κατάφεραν 10 χρόνια, μνημόνια, κυβερνήσεις και τρόικες, θέλουν να το καταφέρουν μέσα σε μερικά λεπτά, μέσω των βιαιοτήτων και των τραμπουκισμών, δηλαδή να διαλύσουν τα συνδικάτα και να οδηγήσουν σε διορισμούς τις νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένες ηγεσίες τους. Δεν θα υποκύψουμε.

Όλοι οι σύνεδροι συνυπογράφουμε αυτό που είναι αναγκαίο, δηλαδή να πάρουμε κάθε μέτρο, δημοκρατικό και νόμιμο, με βάση το καταστατικό των συνδικάτων και να μπορέσουμε να πετύχουμε την εκλογή νόμιμης, δημοκρατικής διοίκησης της ΓΣΕΕ. Τα μέλη του ΠΑΜΕ και ο κομματικός φορέας που τους καλύπτει, είναι υπόλογοι. Η κυβέρνηση και η Ελληνική Αστυνομία, που δεν προστάτευσε δημοκρατικές διαδικασίες και δημοκρατικούς θεσμούς, είναι υπόλογοι. Ας τους κρίνουν οι Έλληνες, γιατί αυτήν τη στιγμή δεν κρίνεται πόσο καλά είναι τα συνδικάτα, αλλά αν μία δημοκρατική οργάνωση έχει δικαίωμα να λειτουργεί σύμφωνα με τον νόμο και το καταστατικό, σε μία ευρωπαϊκή αναπτυγμένη χώρα».

Μαυροκέφαλος: Να γίνει συνέδριο των εργατών, χωρίς εργοδότες και «νόθους»

«Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι περιμένουν τρεις μέρες από το πρωί ως το βράδυ, να ξεκινήσει το συνέδριο της ΓΣΕΕ, διότι δεν ήρθαν εδώ για να κάνουν πολυήμερες διακοπές με τα λεφτά των εργαζομένων», απάντησε από την πλευρά του ο εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, Νίκος Μαυροκέφαλος, σε δηλώσεις που έκανε απόψε έξω από το ξενοδοχείο της Καλαμάτας, όπου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το συνέδριο.

Ταυτόχρονα, ο Νίκος Μαυροκέφαλος επεσήμανε πως «λένε ψέματα όσοι υποστηρίζουν ότι οι συγκεντρώσεις των εργαζομένων έξω από τον χώρο του συνεδρίου, εμποδίζουν να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Οι αντιπρόσωποι εργαζόμενοι βρισκόμαστε εδώ, απαιτώντας να γίνει συνέδριο των εργατών, χωρίς εργοδότες και “νόθους”».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε ότι «επανειλημμένα και με κάθε τρόπο, ακόμα και με εξώδικα, ζητάμε να ξεκινήσει το συνέδριο με τους γνήσιους αντιπροσώπους. Αν νομίζουν ότι από τη Δευτέρα, με διορισμένη διοίκηση θα στρογγυλοκαθίσουν στα γραφεία της ΓΣΕΕ, είναι γελασμένοι».

Επίσης, αναφέρθηκε και στο ζήτημα 53 αντιπροσώπων, οι οποίοι, όπως ανέφερε «δεν μπορούν να πάρουν μέρος στο συνέδριο, λόγω νόθων και παράτυπων διαδικασιών». Και ολοκλήρωσε, λέγοντας: «Ξεκινάμε μια ελπιδοφόρα μάχη για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος»..

Νέο συλλαλητήριο οργανώνει το ΠΑΜΕ

Νέο συλλαλητήριο στις 9 το πρωί της Κυριακής έξω από το ξενοδοχείο στην Καλαμάτα που είναι να πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΓΣΕΕ προανήγγειλαν οι Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα.

Το Σάββατο (16/03) πραγματοποιήθηκε από το πρωί έως το βράδυ κινητοποίηση έξω από το ξενοδοχείο και έτσι οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

πηγή: https://www.newsbeast.gr

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *