Ελλάδα

Ποινική δίωξη κατά του Α. Φλώρου και 16 ακόμα προσώπων για την υπόθεση αναπηρίας

Ποινική δίωξη σε βάρος του καταδικασθέντος στην υπόθεση Energa-Hellas Power Αριστείδη Φλώρου, ενός ισοβίτη και ακόμη 15 προσώπων μεταξύ των οποίων,  γιατρών, δικηγόρων και υπαλλήλων ΚΕΠΑ άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση των  πλαστών πιστοποιητικών αναπηρίας.

Με αφορμή την αποφυλάκιση λόγω αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου, έστω και για λίγες ημέρες, τον περασμένο Αύγουστο,  η εισαγγελική έρευνα άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι των ύποπτων αποφυλακίσεων με αποτέλεσμα να βρεθεί μπροστά σε ένα ολόκληρο κύκλωμα το οποίο προμήθευε πλαστά πιστοποιητικά  που εμφάνιζαν ως ανάπηρους τους κρατούμενους προκειμένου να κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου και να αφεθούν ελεύθεροι.

Το κύκλωμα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, δρούσε ως εγκληματική οργάνωση που «έστηνε»  τις …ανάπηρες αποφυλακίσεις, με «μαϊμού» ιατρικές γνωματεύσεις.

Ήδη ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για  11 αδικήματα που αφορούν: -εγκληματική οργάνωση,

– πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα με όφελος μεγαλύτερο από 30.000 ευρώ,

 -δωροληψία υπαλλήλου,

– δωροδοκία υπαλλήλου  για τη διενέργεια ή παράλειψη  που αντίκειται στα καθήκοντά του,

-ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση,

-ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία,

-ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση,

-χρήση πλαστού εγγράφου,

– έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού,

-χρήση ψευδούς ιατρικού  πιστοποιητικού και

– ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.

Την υπόθεση για τις αποφυλακίσεις κρατουμένων με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά θα χειριστεί ανακριτής κατά της Διαφθοράς.

Ο Αριστείδης Φλώρος, στις έγγραφες εξηγήσεις του πάντως στο πλαίσιο της έρευνας, αρνήθηκε ότι δωροδόκησε γιατρούς προκειμένου να βεβαιώσουν ψευδώς ότι αντιμετωπίζει βαριές παθήσεις.

“Έχω σοβαρά προβλήματα υγείας”, φέρεται να είπε ο Αριστείδης Φλώρος , υποστηρίζοντας ότι εξετάστηκε σε δύο δημόσια νοσοκομεία και ουδέποτε πέρασαν από τα δικά του χέρια οι τρεις ιατρικές γνωματεύσεις (δύο από γιατρούς του “Ευαγγελισμού” και μία από το “Αττικό”), βάσει των οποίων το ΚΕΠΑ Νίκαιας του πιστοποίησε ποσοστό αναπηρίας 70%.

Υπενθυμίζεται πάντως πως μετά το σάλο που προκάλεσε η αποφυλάκισή του, ο Αρ. Φλώρος, επέστρεψε σχεδόν 15 ημέρες μετά,  στη φυλακή, με βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου.

πηγή: https://www.zougla.gr

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *